Wolvilt

Wolvilt kopen bij HOLLANDFELT Outlet

Bij HOLLANDFELT Outlet koopt u 100% pure wolvilt en dus géén synthetisch vilt. Wij hebben meer dan 100 verschillende kleuren wolvilt in ons assortiment. Op deze manier is er altijd wolvilt dat aan uw wensen voldoet. Het wolvilt is verkrijgbaar in verschillende diktes, namelijk 1, 2, 3, 5 of 10 mm. Het aanbod is echter divers, omdat wij een wisselend assortiment hebben. Op onze website kunt u het actuele assortiment aan wolvilt vinden.

Hoe wordt wolvilt van HOLLANDFELT Outlet gemaakt?

Wolvilt van HOLLANDFELT Outlet is gemaakt van 100% pure scheerwol. Deze wol is afkomstig van het Merinoschaap. De merinowol die wij gebruiken komt voornamelijk uit Zuid-Amerika en Zuid-Europa. De stappen die nodig zijn om van de wol wolvilt te maken vinden plaats in West-Europa. De belangrijkste stap in dit proces is dat de vezels in de wol worden samengevoegd met natuurzeep en heet water. Door wrijving zorgt deze combinatie ervoor dat de vezels in elkaar haken. Op deze manier ontstaat er wolvilt. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de wolvezels goed gewassen en gemengd worden om de juiste kleur van het wolvilt te creëren.

Waar is wolvilt voor te gebruiken?

Doordat het wolvilt van HOLLANDFELT Outlet van 100% pure scheerwol is, is het vilt van nature onbrandbaar, vuilafstotend en volledig recyclebaar. Bovendien voldoet het wolvilt aan strenge eisen van UNE-EN 71-2, UNE-EN 71-3 en Öko-Tex 100. Het wolvilt is daardoor geschikt voor vele verschillende doeleinden. Wolvilt is bijvoorbeeld geschikt om te gebruiken voor babyproducten, tassen, kussens en kleding. Verder heeft het wolvilt vanaf een dikte van 3 mm ook een geluidsabsorberende werking. Door het wolvilt te gebruiken als wandbekleding kan dit de akoestiek aanzienlijk verbeteren.

Heeft u vragen over het wolvilt van HOLLANDFELT Outlet of wilt u vrijblijvend advies? Neem contact met ons op! Wij informeren u graag over de mogelijkheden bij HOLLANDFELT Outlet.

Neem contact op

Hollandfelt Outlet logo
Hollandfelt Outlet

Stel uw vraag

Wolvilt

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Copyright © 2021 Hollandfelt Outlet | Voorwaarden | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap